• Dilemma – mellom mennesket og natur

   

  «Dilemma» blir Nordnorsk Kunstmuseums første utstilling ved Nordover. Utstillingen viser verk av samtidskunstnere fra museets egen samling.

 • Når kunstsenteret Nordover åpner dørene er det ungdommen som slipper først inn i utstillingen «Dilemma». Nordnorsk Kunstmuseum ønsker å bli kjent de som skal bruke utstillingene og hva slags forventninger ungdommen i Longyearbyen har til kunst.

 • «Når jeg tegner, lager jeg ikke kun et bilde. Men jeg tenker at jeg lager en historie», sier Sverre Malling i programmet «Kunstnerliv» på NRK.

  Higher Ground en serie på 12 bilder som sammen danner et større bilde, ei større historie. Malling sier selv at han jobber sakte og analogisk med et motiv om gangen for å kunne vie det sin fulle oppmerksomhet. Bildene, historiene hans er ofte detaljrike og tegnet med kull. De fleste av oss har tegnet som barn, men de fleste av oss stoppet på et tidspunkt. Malling var, ifølge seg selv, en av de som bare fortsatte å tegne.

 • Vi gratulerer Riddo Duottar Museum med finansieringsløftet i årets statsbudsjett for planlegging av nytt samisk kunstmuseum. Dette er et viktig skritt for Sápmi, siden museet skal være et hjem for den mektige samiske samlingen det har bygget opp gjennom flere tiår. Museet vil også spille en viktig rolle for å pleie og forfekte samisk verdenssyn gjennom sine kunstneres praksis, duojare og andre kreative utøvere. Nå håper vi at det snart kommer et nytt museum for Sápmi.

  Ollu lihkku, ráhkis Riddo Duottar Museum!

 • Fredag 7. oktober er det endelig duket for årets Kulturnatt i Tromsø. Nordnorsk Kunstmuseum er åpen kl. 10-21 og har gratis inngang hele dagen. Vi tilbyr en rekke aktiviteter, som eventyrstund, yoga, omvisning, hologramverksted, tegneverk[1]sted, SKAPEverksted og åpen kafé. Kvelden hos oss avsluttes med konsert med Vilde Bye.

   

  Program fredag 7. oktober:

 • Vi monterer ny utstilling i første og andre etasje. I tredje etasje står utstillingene Stimuli 6 og Watch Out - an Angry Stone, og mens vi rigger og monterer er inngangen gratis. Vi åpner vår nye utstilling, Breathing Lines, lørdag 24. september kl.14.

 • Nordnorsk Kunstmuseum har gleden av å gratulere Keviselie/Elle Hansa/Hans Ragnar Mathisen som i dag tildeles den høyeste anerkjennelsen i Norge - St. Olavsmedaljen - og i morgen mottar æresdoktor ved UiT Universitetet i Tromsø/Romsa!

 • Vi ønsker vår nye direktør og sjefkurator, Katya García-Antón, velkommen til Nordnorsk Kunstmuseum. García-Antón begynte i stillingen 1. august og kommer til oss fra Office for Contemporary Art Norway (OCA).

  Hennes siste prosjekt før hun ankom nord var som oppdragsgiver og co-kurator for transformasjonen av den nordiske paviljongen om til den samiske paviljongen i årets Veneziabiennale, hvis paviljongkunstnere og aktivitetsprogram har fått stor oppmerksomhet i inn- og utland.

 • Hvem er familiens Tromsøekspert? Hos oss ligger pass og en spennende oppgave klar.

Sider