Personvern

Personvernerklæring 

Denne personvernerklæringen gjelder for Nordnorsk Kunstmuseums nettsider og andre nett-tjenester museet benytter. Nordnorsk Kunstmuseum (org. nr 971 492 589) vektlegger våre brukeres rett til redelig behandling av personopplysninger. Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende lover, regler og forskrifter. Vi selger eller deler ingen opplysninger med andre. Det er trygt å bruke Nordnorsk Kunstmuseums tjenester på internett.  

Nordnorsk Kunstmuseum er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på nettsiden nnkm.no og sdmx.no. 

Bruk av informasjonskapsler 

Nordnorsk Kunstmuseum bruker informasjonskapsler («cookies») på vår nettside. Informasjonskapsler er små mengder data som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin. Noen er nødvendige for at siden skal fungere, andre bruker vi for å analysere brukermønsteret på nettstedet. Dette er en standard teknologi som de aller fleste nettsteder bruker i dag. Filene kan kun leses av brukeren selv og automatiske tjenester Nordnorsk Kunstmuseum ikke har lesetilgang tilBruk av nettstedet kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. 

Analyseverktøyet Google Analytics 

Nordnorsk Kunstmuseum bruker Google Analytics på sine nettsider. Google Analytics bruker informasjonskapsler for å samle informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Google Analytics mottar generell statistikk, som nettlesertype, operativsystem, tidspunkt, kjønn, alder, språk, handlinger på nettsiden og hvilken nettside brukeren kommer fra. Mottatte opplysninger er underlagt Googles regler for personvern, og er anonymisert, både for Nordnorsk Kunstmuseum og Google. 

Formålet med informasjonskapsler er å få statistikk om hvordan nettstedet brukes, og som hjelp til videreutvikling og forbedring av tjenesten.  Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. 

Nyhetsbrev 

Nordnorsk Kunstmuseum tilbyr alle å motta nyhetsbrev. Tjenesten forutsetter registrering av brukerens e-postadresse som lagres hos den norske tjenesten MailMojo. Adressen blir kun brukt til å sende ut nyhetsbrev, og deles ikke med tredjepart. Du kan melde deg på nyhetsbrevet her.

Rettigheter 

Som bruker av nettsidene våre har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven ved å kontakte oss på nnkm@nnkm.no eller +47 77 64 70 20 

Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke (som nyhetsbrev), kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake. 

Dersom du mener at Nordnorsk Kunstmuseum ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.