Vår nye museumsavdeling i Bodø er i god rute!

Foto: Omvisning i bygget, fra venstre: prosjektleder Hanne Jakhelln, direktør ved NNKM Katya García-Antón, og styreleder ved NNKM Christin Kristoffersen. Fotograf: NNKM.

Den tidligere Sparebankbygningen i Storgata/Rådhusgata er nå under full transformasjon. Bygningen er tømt, vegger er revet og vi ser konturene av en fantastisk museumsavdeling midt i Bodø sentrum.

1633 kvadratmeter skal tas i bruk til utstillingsarealer, publikums- område, museumsbutikk og museumskafe, i tillegg museumsfaglige rom, atelier for konservering og kontorer. Museets Festsal vil fungere som et flerbruksrom, som muliggjør formidling, offentlige programmer, spesielle arrangementer og utleie. 

Vi ser allerede nå at dette blir godt egnede arealer for å etablere Nordnorsk Kunstmuseum i Bodø. Her får vi åpne rom som gir muligheter for et mangfold av utstillinger fremover, og museet blir lett tilgjengelig for et stort publikum.


Inngang til museet vil bli  fra Storgata. Illustrasjonsbilde, Norconsult.

Bygget fra 1949 settes tilbake til sin opprinnelige fasadefarge med pusset rød terrakotta og alle originale elementer på fasaden beholdes eller tilbakeføres. Dette vil gi bygget en særegen karakter som er med på å forsterke gjenreisningsarkitekturen i Bodø.

Vi er veldig glade for at Nordnorsk Kunstmuseum kan være med på å bidra til at Storgata i Bodø fremstår som ivaretatt med nye virksomheter i funksjonstømte lokaler. For oss er det god bærekraft i at etableringen i Bodø skjer i et historisk bygg.

Dersom alle planer går som forventet, håper vi å kunne bidra i avslutningen av kulturhovedstadsåret Bodø2024 med å åpne vår nye museumsavdeling for publikum med en stor åpningsutstilling.

Åpningsutstillingen "Alt snakker"
I anledning åpningen av NNKMs nye museum i Bodø presenterer vi en utstilling hentet fra vår samling av kunst og kunsthåndverk.

Med verk fra 1800-tallet og helt frem til i dag, som inkluderer maleri, tegning, skulptur, video, installasjon og lyd, feirer utstillingen "Alt snakker" vår mangfoldige samling og museets forpliktelse til å være en aktiv samfunnsaktør ved å åpne arenaer for kunnskapsdeling og debatt.

Vårt kuratorteam jobber iherdig med utstillingen og arbeidet vil fortsette utover sommeren før noe mer kan offentliggjøres. Kuratorene er Eva Skotnes Vikjord, Liv Brissach, Dr. Charis Gullickson, Lise Dahl og direktør og sjefskurator Katya García-Antón.

Fredag 31. mai 2024