• Uttalelse fra årsmøtet i Norges museumsforbund 

   · 

 • Velkommen til europeisk urfremføring av Raven Chacons Voiceless Mass: En konsert med verk av Raven Chacon og Elina Waage Mikalsen,  fredag 7 juni.

 • Bildet viser barn i utstillingen "28%"

  Formidlingsansvarlig ved Nordnorsk Kunstmuseum skal ut i foreldrepermisjon, og vi tilbyr derfor en kreativ, allsidig og spennende stilling. Vi ønsker oss en kollega som brenner for kunstformidling, særskilt for barn og unge.

 • Vil du være med å videreutvikle vår museumsbutikk, kafé og Skapeverksted?

  Nordnorsk Kunstmuseum (NNKM) ønsker å videreutvikle museumsbutikken, kafé og Skapeverkstedet.

 • Ledig stilling som publikumsvert i Tromsø

  Nordnorsk Kunstmuseum søker en publikumsvert til å jobbe annenhver torsdag ettermiddag og helg i vår museumsbutikk og Skapeverksted. Som publikumsvert vil du være museets ansikt utad og ha ansvar for å ønske våre besøkende velkommen.

 • Nordnorsk Kunstmuseum har invitert kurator og direktør for Forge, Candice Hopkins, til å gi den fjerde presentasjonen i serien The Butterfly Effect. Tittelen på presentasjonen hennes er Nye modeller: ikke-koloniale institusjoner 

 • bildet viser ny styreleder Christin Kristoffersen. Hun er 51 år, har lyst halvlangt hår.

  Foto: Christin Kristoffersen, fotograf: Sonja Balci

  Kultur- og likestillingsdepartementet har oppnevnt nye medlemmer til Nordnorsk Kunstmuseums styre for perioden 2024–27. Christin Kristoffersen blir ny styreleder.

  –Vi mener dette gir Nordnorsk Kunstmuseum et svært kompetent og bredt sammensatt styre, med erfarne og kunnskapsrike medlemmer, til nytte for institusjonen og til glede for kunstinteresserte i hele landsdelen,» sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

 • The Butterfly Effect: Ánde Somby om Å være gjest – anerkjennelse av urfolk landområder

  Velkommen til Nordnorsk Kunstmuseums tredje arrangement i serien The Butterfly Effect: kan justeringer i museumspraksis føre til seismiske endringer i samfunnet?  Vi har invitert Ánde Somby, kulturell brobygger, joiker og ekspert innenfor urfolksrett som har en samtale om å anerkjenne urfolks landområder. 

 • Velkommen til Nordnorsk Kunstmuseums andre arrangement i serien The Butterfly Effect. Kan justeringer i museumspraksis føre til seismiske endringer i samfunnet? Vi har invitert kunstneren Rafiki. Hun gir et foredrag med tittelen: «Sheltering OURstories: Between colonial amnesia and Ancestral memory restitution in the museum»

 • Utstilling & program i Tromsø 21. – 26. november 2023. 

  Fra 21. november stilles Solidaritetsteppet ut på Nordnorsk Kunstmuseum i form av et fysisk lappeteppe, tekster, lydspor - samt et program med samtaler, syverksted og film gjennom uka.  

Sider