Årets tredje kulturpris til museet!

Administrativ leder Bodil Kjelstrup mottar prisen fra ordfører Kristin Røymo

Vi er utrolig glade for å kunne fortelle at Tromsø kommunes kulturpris 2017 går til Sámi Dáiddamusea og Nordnorsk Kunstmuseum.

I sin begrunnelse skriver juryen at museet har «på en dristig måte fremmet det internasjonale nordlige perspektivet og satt samisk kunst på dagsordenen. [Museet] har vært Tromsøs mest markante og ambisiøse bidrag til det samiske hundreårsjubileet i 2017.»

Takk til RiddoDuottarMusea
- Dette hadde ikke vært mulig uten det gode samarbeidet vi har hatt med RiddoDuottarMuseat og direktør Anne May Olli, og vi ønsker å gi dem en stor, stor takk, sier direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, Jérémie McGowan.

Anerkjennelse av samisk identitet
Han peker videre på at med denne tildelingen anerkjenner kommunen viktigheten av den samiske identitet og tilstedeværelse i Tromsø.

- Ved å gi kulturprisen til Sámi Dáiddamusea, sender kommunen et signal om at kulturinstitusjonene i nord må ta sitt samfunnsengasjement på alvor, og prioritere mangfold som en naturlig og integrert del av sitt arbeid.

Fra da Nordnorsk Kunstmuseum ble Sámi Dáiddamusea. Foto: Marius Fiskum
Fra da Nordnorsk Kunstmuseum ble Sámi Dáiddamusea. Foto: Marius Fiskum

Suksessåret 2017
Dette er den tredje store kulturprisen Nordnorsk Kunstmuseum vinner i 2017. I april ble vi kåret til Årets museum og i oktober fikk vi prisen for nyskapende og ambisiøst publikumsarbeid fra Norsk Publikumsutvikling. I tillegg har museet satt publikumsrekord i hovedlokalene i Tromsø med god margin.

Nesten alle de ansatte etter prisutdelingen
Onsdag 13. desember 2017