Nordnorsk Kunstmuseum har alltid et digitalt tilbud, men nå under koronakrisen har vi prøvd å være enda mer tilgjengelige. Derfor skal vi fortelle litt om hvor dere kan finne digitale opplevelser og inspirasjon fra oss. Vårt ferskeste tiltak er video-opplevelser fra utstillingen Oppleve: Kunsthåndverk. Vi publiserer disse fortløpende på sosiale medier og på Youtube-kanlen vår.

Hele vår samling er fritt tilgjengelig på Digitalt Museum. Her finner du alle våre 2169 verk (per 1. april 2020) med informasjon om kunstner, årstall og andre fakta. 1887 verk (87%) har også bilde, og vi jobber med å få på plass gode nok bilder av alle sammen.

NNKM på Digitalt museum

Vi har prioritert å legge hele samlingen på nett av flere årsaker. Den viktigste er at Nordnorsk Kunstmuseums samling ikke er vår, den er alles. Digital tilgjengeliggjøring åpner opp museet for forskning, skoleelever, nysgjerrige, kunstinteresserte - rett og slett alle. Nå kan alle se hva vi har av kunst, og i forlengelsen av det, hva vi ikke har. Slik håper vi å demokratisere museet og kunne skape en god dialog om vår rolle i samfunnet.

Vi har laget en digital utstilling Google Arts and Culture, og her finner du over 100 eldre kunstverk fra samlingen vår. GAC er en kjemperessurs som setter samlingen vår i kontekst med mange unike verktøy, spesielt i mobilappen. Her finner du også gode artikler og samlinger og utstillinger fra over 2000 museer fra hele verden, perfekt for å lære, leke og bli inspirert av kunst.

Vi har også vår egen app med høyoppløselige bilder av 7 ikoniske verk fra samlingen. Her kan man se detaljer nesten bedre enn med det blotte øye, og til to av verkene kan man virkelig gå i dybden og lære om flere detaljer. Prøv selv!

Zoomnivå i vår Second Canvas app

Kontaktperson

Nordnorsk Kunstmuseum
E-post: 
Telefon: 
+47 77647020