Nordnorsk Kunstmuseum er stolt over å vise utstillingen Myk marmor – den første presentasjonen av Håkon Anton Fagerås’ kunstnerskap i Tromsø. Utstillingen består primært av skulptur i marmor i tillegg til to verker i jern laget spesielt til utstillingen.

Fagerås jobber med et figurativt formspråk innenfor en klassisk skulpturtradisjon. Imidlertid bryter han med tradisjonen og fremstiller menneskefigurer i ulike livsstadier, konsekvent med en hverdagslighet. Her er ingen Adonis eller Venus, men sobre skildringer av hverdagsmennesket. Skulpturene hever seg ikke over oss men er plassert på gulvet og gjør dem til våre speilbilder. 

Håkon Anton Fagerås (f. 1975, Bø i Telemark) bor i Oslo og pendler mellom sitt atelier på Eiksmarka og steinbruddene og atelieret i Pietrasanta i Italia. Han er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo (1997–2001) og har også studert ved Statens håndverks- og kunstindustriskole under maleren Jan V. Sæther. Fagerås har gjort en rekke offentlige utsmykninger, blant annet Oslo kommunes minnesmerke over Roald Amundsen og fredsmonumentet i Narvik. Han arbeider nå med en statue av polfarer Adolf Lindstrøm som skal stå i Hammerfest, samt en utsmykning i inngangspartiet til det nye sykehuset i Kirkenes.

Utstillingen er et samarbeid mellom Vigeland-museet og Nordnorsk Kunstmuseum og ble vist på Vigeland-museet i Oslo i sommer.

Bildegalleri

Kontaktperson

Charis Gullickson
E-post: 
Telefon: 
+47 77 64 70 24