FULLT: Lino og vino

Torsdag, 22. oktober 2020 - 18:0022:00

Velkommen til gratis kurs for voksne i linoleumstrykk med Kine Kjær og Erik Austheim! Kaféen vår holder åpent like lenge og serverer deilig fiskesuppe, vin og øl!

Send bindende påmelding til rebekka@nnkm.no med navn og telefonnummer.

Linoleumstrykk, også kalt linoleumssnitt, linosnitt eller bare lino, er en enkel grafisk trykketeknikk. Linoleumstrykk er også betegnelse for selve avtrykket, det vil si det grafiske bladet eller bildet. Trykkplaten består av et stykke linoleum, der en skjærer vekk det som ikke skal farges og gjengis på det ferdige trykket. Den myke lineoleumsplaten tåler maksimalt 30-50 avtrykk. En kan bruke flere farger, men motiver i svart-hvitt er vanligst. Deltagerne får lage et uttrykk som blir tilpasset til akkurat hver enkelt elev, slik at man lager noe helt individuelt. Dersom du ønsker det, så kan du selvfølgelig få lage ditt eget design.

Det blir ikke akkurat slik, men nesten

Kine (37) har jobbet i 10 år som illustratør. Hun studerte lino og trykkteknikker ved Edith Cowan University, Perth Australia. Hun ble uteksaminert i 2009, og har siden jobbet med mange forskjellige prosjekter innen visuell kommunikasjon.

Erik (35) jobber blant annet som lærer i kunst og håndverk på ungdomsskoletrinnet. Han har de siste årene også gjort flere store utsmykningsoppdrag sammen med Kine, og jobber i tillegg med flere ulike kreative prosjekter. Sammen kaller duoen seg for JØMT.