Soloutstilling med den norsk/samiske kunstneren Ingunn Utsi som tar deg med inn i et aktivt kunstnerskap som har strukket seg over flere tiår 

Utsi mottok John Savios ærespris i 2023. Kunsten hennes er særlig kjent for sine skulpturer og utmerket seg med sitt markante og sterkt materialbaserte kunstnerskap, noe vi vil oppleve på nært hold i utstillingen.  

Havet bærer med seg og bringer hovedmaterialene til Utsis arbeider til stranda i Porsangerfjorden hvor hun bor og arbeider. Hun sanker tunge tømmerstokker som driver i land nedenfor hjemmet sitt og jobber på lag med materialene, verkene skrider fram uten å bli tvunget i en rettning, som etter hennes oppfatning, ikke passer emnene.  

Gjennom denne presise og meningsfulle bruken av naturmaterialer som drivved og døde trestammer, fjær, bein og pels, plasserer hun seg geografisk så vel som kulturelt i en eksplisitt nordnorsk og samisk kontekst. Samtidig som Utsi arbeider med innflytelse fra samiske kunsthåndverkstradisjoner, kan hun også leses opp mot bredere tematikker og bevegelser innenfor samtidskunsten.  

Æ e det æ har gjort ei nær og personlig utstilling fordi arbeidet hennes er nettopp det, sterkt personlig, prosessorientert og basert på den taktile dialogen mellom en kunstner og hennes havbårne materiale. 

Utstillingen er kuratert av NNKMs kurator Lise Dahl. 

Kontaktperson

Lise Dahl (Kurator)
E-post: 
Formidlingsansvarlig Astrid Rotvold Nilsen
E-post: 
Telefon: 
+47 98692741