Sommergave til Nordnorsk Kunstmuseum

Mandag 26. juni 2017
Rose Marie Huuva

Den samiske kunstneren Rose-Marie Huuva har gitt en ordentlig sommergave til Nordnorsk Kunstmuseum. I vår kom hun til oss og sa at hun ønsket å donere en rekke verk til oss, både installasjoner og skulpturer. Donasjonen kommer i kjølvannet av prosjektet Sámi Dáiddamusea, en museums-performance av RiddoDuottarMuseat og Nordnorsk Kunstmuseum om et fiktivt samisk kunstmuseum. Museet er nå videreført som vandreutstillingen There Is No i Nordnorsk Kunstmuseum frem til 27. august. Huuva er representert med tre verk i utstillingen.

-  Rose-Marie Huuva opplever at vi gjør noe banebrytende i den samiske kunstverden, og det er gledelig at hun ser på oss som et godt sted for sin kunst, sier konservator Charis Gullickson ved Nordnorsk Kunstmuseum.

 There Is No  Foto: Marius Fiskum 

Huuva har samisk tilknytning og bor i Kiruna. Selv om hun har vært representert i flere utstillinger ved Nordnorsk Kunstmuseum, eier ikke museet noe av hennes kunst fra før.

- Dette er et flott tilskudd til Nordnorsk Kunstmuseums samling, sier Gullickson.

Huuva er også representert i Nordnorsk Kunstmuseums nyeste prosjekt, festspillutstillingen Subsistence, med Shirri (1995), en serie bilder laget av reinskinn.

- Hun har tatt utgangpunkt i materialet og eksperimentert med reinskinnet til hun får fram mønstre som ligger i selve huden. Resultatet er både uventet og vakkert, sier Gullickson.

Part of Shirri by Rose-Marie Huuva

Bilde 1: Huuvas tre verk i Sámi Daiddamusea: Iona (1997), Niono (1989), og Áhkku 488 vuorkkát/Bestemors 488 skatter (2006)
Bilde 2: Detalj av Huuvas verk i Subsistence: Shirri (1995) 

Andre nyheter

Bli en Tromsøekspert!

Onsdag 06. juli 2022

Sommer på museet

Tirsdag 28. juni 2022

PRYO hjelp i SKAPEverkstedet

Tirsdag 28. juni 2022

Åpningstider i påsken

Torsdag 07. april 2022