Det er med stolthet vi presenterer filmprogrammet View From Up Here på Nordnorsk Kunstmuseum. Sammen med Anchorage Museum i Alaska viser vi eksperiment-, kunst- og dokumentarfilmer som undersøker steder og mennesker i den sirkumpolare hverdagen i Alaska, Nord-Norge, Finland, Russland og Grønland.

Arktis er for mange myteomspunnet og eksotisk. Det anses som vilt, fjernt, uberørt og ugjestmildt – et sted som har tiltrukket seg eventyrere, forskere og kunstnere. Men til tross for sin mytologi er ikke Arktis uberørt. Det er et enormt landområde hvor mennesker bor, lever og påvirker miljøet rundt seg. Fra innsiden er Arktis et land av tilpasning, komplekse landskap og allsidig befolkning, som nå møter nye, globale utfordringer. Filmene søker å fortelle fra den avmystifiserte innsiden og understreke at «Nord» er relativt til din posisjon.

Filmene vises kontinuerlig på flere skjermer i Nordnorsk Kunstmuseum fra 14. januar til 28. februar, med daglige introduksjoner kl. 16.00 under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) og Arctic Frontiers (16-27. januar).

I tillegg vil vi ha følgende arrangementer:
Søndag 15 januar klokken 14.00: Kunstnersamtale mellom regissør Marek Ranis (Like Shishmaref) og filmkurator Michael Walsh ved Anchorage Museum. Visning av Kivalina av Gina Abatemarco, Visions of an Island av Sky Hopinka og videocollagen QSO LENS av Emilija Škarnulytė fra Tromsø.
Tirsdag 17. januar klokken 19.00Kivalina av Gina Abatemarco vises på TIFFs utendørslerret på Stortorget, med innledning av Julie Decker, direktør ved Anvhorage Museum. Regissør Gina Abatemarco er dessverre ikke til stede som tidligere annonsert.

Filmer som vises i utstillingen

Balls of Ice: Dead Lift av Michael Conti, 2012, 2 minutter
Envoy av Nicholas Galanin og Allison Warden, 2016, loop
Legends are Made Here av Derek Coté, 2016, 19 minutter
Longing Fast Forward av Annesofie Norn, Daniel Plewe og Ole Kirstensen, 2015, 11 timer
Like Shishmaref av Marek Ranis, 2016, 16 minutter
The Alaska Variations av Paul Walde, 2016
Topophilia av Peter Bo Rappmund, 2015, 63 minutter
Trambo av Marja Helander, 2014 6 minutter
Visions of an Island av Sky Hopinka 2016, 15 minutter

 

Bildegalleri

Kontaktperson

Charis Gullickson
E-post: 
Telefon: 
+47 77 64 70 24