Fiskeskinn og en seng av furustubber til Arkhangelsk

Torsdag 13. oktober 2016
Icraft utstilling av Nordnorsk Kunstmuseum på turne til Arkhangelsk

Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge og Nordnorsk Kunstmuseum har sammen laget utstillingen I Craft, I Travel Light, som skal på flere kunstmuseer i Russland og Norge det neste året. Søndag 16. oktober kl. 17.00 debuterer utstillingen på Arkhangelsk Kunstmuseum.

Vi vil synliggjøre grenseområdenes rike estetiske tradisjon og samtidig bidra til å styrke kunsthåndverkets identitet og status. I utstillingen inngår kunsthåndverk tuftet på tradisjonelle naturmaterialer fra Barentsregionen som never, reinhorn og -bein, fiskeskinn og tre, i kombinasjon med moderne gjenbruksmaterialer og found objects. I Craft, I Travel Light vektlegger verdien av lokale ressurser, men også at livet og kulturen er i stadig bevegelse. Den tradisjonelle levemåten er under press fra modernisering og teknologisk utvikling. Hvordan passer tradisjonelle verdier og kunnskap inn i dette bildet? Prosjektet håper å bli en plattform for refleksjon og en arena for problematisering av levemåte og bærekraft i nord.

Vi er veldig spent på utstillingen, og gleder oss til I Craft, I Travel Light kommer til Nordnorsk Kunstmuseum i april 2017.

Andre nyheter

Vi åpner igjen!

Mandag 11. mai 2020

100 verk videre til 2. runde

Fredag 08. mai 2020

Det digitale NNKM

Tirsdag 28. april 2020

Protokollene åpnes for publikum

Fredag 03. april 2020

ÅPENHET OM AVGANG

Torsdag 02. april 2020