Fiskeskinn og en seng av furustubber til Arkhangelsk

Torsdag 13. oktober 2016
Icraft utstilling av Nordnorsk Kunstmuseum på turne til Arkhangelsk

Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge og Nordnorsk Kunstmuseum har sammen laget utstillingen I Craft, I Travel Light, som skal på flere kunstmuseer i Russland og Norge det neste året. Søndag 16. oktober kl. 17.00 debuterer utstillingen på Arkhangelsk Kunstmuseum.

Vi vil synliggjøre grenseområdenes rike estetiske tradisjon og samtidig bidra til å styrke kunsthåndverkets identitet og status. I utstillingen inngår kunsthåndverk tuftet på tradisjonelle naturmaterialer fra Barentsregionen som never, reinhorn og -bein, fiskeskinn og tre, i kombinasjon med moderne gjenbruksmaterialer og found objects. I Craft, I Travel Light vektlegger verdien av lokale ressurser, men også at livet og kulturen er i stadig bevegelse. Den tradisjonelle levemåten er under press fra modernisering og teknologisk utvikling. Hvordan passer tradisjonelle verdier og kunnskap inn i dette bildet? Prosjektet håper å bli en plattform for refleksjon og en arena for problematisering av levemåte og bærekraft i nord.

Vi er veldig spent på utstillingen, og gleder oss til I Craft, I Travel Light kommer til Nordnorsk Kunstmuseum i april 2017.

Andre nyheter

64 kunstverk klar for utstilling!

Onsdag 23. september 2020

Vi har kjøpt 5 verk av Knut Fjørtoft

Fredag 18. september 2020

Vi søker vår nye direktør

Fredag 21. august 2020

Mer å oppleve!

Torsdag 18. juni 2020

#værnabokjærringa

Mandag 15. juni 2020