Nå kan du bli en av kun 78 mennesker som kan få høre Trygve Luktvasslimos Mulighetsperleporten, et hørespill om drøye tilstandsrapporter fra nordnorske rådhus, styremøter, næringsliv og soverom.

Det satiriske hørespillet følger snakkesalige Bente Ø, en opportunistisk nordnorsk ordfører, barnehagebaronesse og styregrossist som i årenes løp har gått over minst et par lik. Etter å ha holdt åpningstale for den nybygde handelsparken i kommunen, blåser sjalet opp i øynene på Bente Ø og hun snubler ned fra podiet og dør. For å komme inn i himmelen må hun dermed forsere ett siste lik: Sitt eget.

Program
Vi setter opp 13 lyttinger av hørespillet i Høysalen, med plass til 6 personer hver gang, helt gratis. Det blir også mulig å kjøpe mat og drikke i vår kafe.

Torsdag 10. juni kl 11 - 13 - 15 - 17 - 19
Fredag 11. juni kl 12 - 14 - 16
Lørdag 12. juni kl 12 - 14 - 16
Søndag 13. juni kl 12 - 14 - 16

Det blir kunstnersamtale med Luktvassmo og kuratorene Tiina Portti og Espen johansen torsdag 10. juni kl. 18.10. For biletter til alle visninger og samtalen, se vår arrangementsside eller gå rett til billettbestilling.

Mulighetsperleporten er laget av:
Fortellerstemme: Kaia Kjos-Kendall
Manus, regi og de andre stemmene: Trygve Luktvasslimo
Musikk av Vocal Art med Mikael Rönnberg, Soetkin Baptist, Stine Mari Langstrand, Kristian Krokslett, Henrik Sand Dagfinrud.
Lyddesign: Håvard Christensen.
Opprinnelig produsert til Oslo kunstforening, støtte av Billedkunstnernes vederlagsfond. 

Trygve Luktvasslimo (43) er en kunstner og filmskaper fra Vefsn i Nordland. Han har en Master i Fri konst fra Konsthögskolan i Malmö og har også gått på Strykejernet Kunstskole i Oslo. Luktvasslimo har lang erfaring som styremedlem, blant annet fra Fond for lyd og bilde (2015-2021), Nordnorsk kunstmuseum (2020) og Nord-norske bildende kunstnere.

Trygve Luktvasslimo. Foto: Doris Fiodorowicz.

Stimuli er Nordnorsk Kunstmuseums utstillingsprogram i museets Høysal, der vi framover vil fokusere på å vise nyinnkjøpte verk og andre midlertidige kunstprosjekter. Høsten 2020 mottok Nordnorsk Kunstmuseum sammen med flere andre kunstmuseer en betydelig ekstrabevilgning fra Kulturdepartementet for innkjøp av samtidskunst, kunsthåndverk og design. Dette er et koronatiltak for å stimulere skapende kunstnerisk aktivitet i regionen, samtidig som det gir museet en unik mulighet til å gå til innkjøp av viktige verk til vår samling. Stimuli betyr sansepåvirkning, og gir opphav til en respons. Som en del av programmet ønsker vi å bruke Høysalen som en møteplass og muliggjøre kortere intervensjoner, samtaler og andre arrangementer under og mellom utstillingene.