Det er mange fortellinger om Nord, dette mangefasetterte området av folk, landskap og historier. Noen bilder av nord kommer fra besøkende, og er flyktige inntrykk av liv og miljø. Andre bilder er laget av dem som kaller nord for hjem, og som deler nyanserte perspektiver på nordområdene. Alle forholder de seg til spørsmålene hva er Nord nå, hva var det før, og hva kan det bli i fremtiden?

Dette har vært grunntanken for utstillingen Bilder av Nord, som nå blir med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) på en ni dager lang turné i Japan. Vi setter stor pris på å bli invitert med på å profilere Nord-Norges vitale kulturliv for et meget interessert marked i Japan. Vår direktør, Jérémie M McGowan skal følge utstillingen og presentere den i samband med de seks konsertene NOSO skal holde.

Utvalget av kunstverk fokuserer på ulike versjoner av Nord-Norge, fra 1800-tallets historiske landskapsbilder til samtidskunst av internasjonalt etablerte artister. I sin helhet vil utstillingen fremme refleksjoner om hvor og hva Nord kan være for hver av oss.

Kontaktperson

Jérémie McGowan
E-post: 
Telefon: 
+47 403 09 909