Vi søker vår nye direktør

Fredag 21. august 2020

Nordnorsk Kunstmuseum er et kraftsentrum for kunsten i Nord-Norge. Museet har høye ambisjoner både nasjonalt og internasjonalt. Vi søker nå en faglig og strategisk sterk direktør til å lede organisasjonens videre arbeid.

Direktøren vil møte en dyktig og engasjert stab og samarbeide tett med administrativ leder. Stillingen rapporterer til styret.

Vi søker en person som har dokumentert ledererfaring, inkludert erfaring med strategiutvikling, økonomistyring og personalansvar. Du har kunstfaglig bakgrunn, samt engasjement for kunstens og kulturens betydning i samfunnet – spesielt i nord. Rollen krever at du har et stort kunstnerisk og kulturpolitisk nettverk regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og at du kommuniserer godt på engelsk og norsk/annet skandinavisk språk. Du har også forståelse for samlingsarbeid og museenes særlige samfunnsansvar som forvalter av kulturarven. Gjennom tidligere arbeid har du vist gjennomføringskraft og evne til å inspirere og motivere medarbeidere og samarbeidspartnere.

Stillingen er en åremålsstilling på 4 år, med mulighet for forlengelse inntil én periode. Tiltredelse og lønn etter avtale.

For spørsmål om stillingen, kontakt Visindi ved Heidi Wiggen, tlf. 916 56 103, eller Mona Wille, tlf. 402 15 106. Om ønskelig kan styreleder Grete Ellingsen kontaktes på tlf. 988 13 641. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor vår oppdragsgiver i den innledende fasen. Søknad med CV sendes snarest og senest innen 31. august 2020.

I henhold tuil Offentleglova §25 vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Det er mulig å søke om anonymisering på søkerlisten ved å sende et skriftlig, begrunnet krav om konfidensialitet.