Vi åpner igjen!

Mandag 11. mai 2020
NNKMS ansatte i skapeverkstedet
Velkommen til oss!

Vi er ufattelig glade for å fortelle at vi åpner museet igjen 18. mai! Endelig kan dere få se den knallgode utstillingen, handle i den helt nye butikken og skape i verkstedet vårt.

Et nytt museum
Vi trenger å se hverandre nå. Vi trenger felleskap, inspirasjon og opplevelser. Bak oss ligger to vanskelige måneder for Nordnorsk Kunstmuseum. Fire dager etter åpningen av HOS NNKM måtte vi stenge dørene på grunn av koronapandemien, og et par uker senere ble direktør Jérémie McGowan løst fra kontrakten sin. På mandag kan vi endelig åpne dørene til vårt nye museum igjen – et kunsthåndverkmuseum med fokus på kreativitet, deltagelse, aktivisme og skaperglede. Dette var Jérémie McGowans visjon og idé; å åpne opp museet for nye målgrupper og sette fokus på en side av kunsten som så ofte blir oversett. Vi skal fortsette å være et pusterom, åpent og inkluderende – gjennom kreativitet, deltagelse, aktivisme og skaperglede.

Handle – Oppleve – Skape

Det er trygt å besøke oss
Vi tar smittevern og myndighetenes regelverk på det største alvor og har tatt en rekke grep for å hindre smitte hos oss. Vi er så heldige at vi har store lokaler med god plass til å holde avstand. Både våre rutiner for vask og publikumskontakt samt de fysiske omgivelsene er endret i tråd med regelverk og veiledere. Vi desinfiserer overflater hyppig og har satt ut desinfiserende midler i hele publikumsområdet. Alt verktøy og utstyr som lånes ut blir desinfisert etter hvert bruk. Vi har også tatt grep for å forbedre publikumsflyten, slik at færrest mulig kommer i nærkontakt med hverandre.

Følgende regler gjelder for besøkende hos Nordnorsk Kunstmuseum:

  • Alle besøkende må holde 1 meter avstand til andre besøkende og ansatte.
  • Besøkende kan komme i grupper på maksimalt 5 personer.
  • Maksimalt 50 besøkende inne på museet samtidig.
  • Vi vil inntil videre kun ta betaling med kort - aller helst trådløs.
  • Alle med symptomer på influensalignende sykdom vil bli nektet adgang.