Til nord for første gang på 40 år

Mandag 10. september 2018
Charis Gullickson (NNKM), Lise Stang Lund (NK), Jérémie McGowan (NNKM) og Marit Lønning Reiten (NK)
Charis Gullickson (NNKM), Marit Lønning Reiten (NK), Jérémie McGowan (NNKM) og Lise Stang Lund (NK) etter det avgjørende møtet.

Like etter sommerferien fikk vi på plass en avtale vi har gledet oss til å fortelle om: Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling for 2020 skal være på Nordnorsk Kunstmuseum!

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er kunsthåndverkernes årlige høydepunkt og den største mønstringen av materialbasert samtidskunst i Norge. Den første utgaven av Årsutstillingen var på Lillehammer i 1975, og bortsett fra i 1981 på Tromsø Kunstforening, har utstillingen aldri vært lenger nord enn Trondheim.

jeremie mcgowan
Jérémie McGowan, direktør for Nordnorsk Kunstmuseum. Foto: Marius Fiskum

Direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, Jérémie McGowan sier det er en ære å få samarbeide med NK om utstillingen, men at det også absolutt er på sin plass.

– Dette er en nasjonal utstilling, og det er helt naturlig at den også finner sted på nasjonale arenaer i Nord-Norge, sier han.

Lise Stang Lund, daglig leder for Norske Kunsthåndverkere
Lise Stang Lund, daglig leder for Norske Kunsthåndverkere. Foto: Ellen Lande Gossner

Lise Stang Lund er daglig leder for Norske Kunsthåndverkere. Hun er glad for at Årsutstillingen utvider nedslagsfeltet sitt.

– Dette er en veldig spennende og ny utvikling for oss som formidlingsarena. Nordnorsk Kunstmuseum har et veldig spennende fagmiljø som vi gleder oss til å samarbeide med. Museet har markert seg på en veldig positiv måte de siste årene, sier hun.

The art of Ingrid Becker
Et av Ingrid Beckers bidrag til «I Craft, I Travel Light».

Nordnorsk Kunstmuseum og Norske Kunsthåndverkere samarbeidet senest om temautstillingen I Craft, I Travel Light, og vi gleder oss til å enda en gang skape en spennende og utfordrende utstilling sammen. Utstillingen var også en del av Nordnorsk Kunstmuseums kontinuerlige satsing på kunsthåndverk.

– Vi fortsetter fokuset på materialbasert kunst framover med utstillingen Skjæringspunkter denne høsten. Derfor er vi veldig glade for at Norske Kunsthåndverkere vil samarbeide videre med oss. De er en inspirerende og kompetent organisasjon, og det er fantastisk at de nå retter fokuset mot nord, sier McGowan.

Norwegian Crafts vil også være en partner i utstillingen, med ansvar for et internasjonalt seminar og besøksprogram for internasjonale gjester. Årsutstillingen vil åpne høsten 2020.