Sommerkurs 2018: performance!

Tirsdag 29. mai 2018
sommerkurs 18 kristina junttila
Scene fra et av Kristina Junttilas prosjekter for barn og unge

En sommer uten sommerkurs på Nordnorsk Kunstmuseum er utenkelig. I år byr vi på en leken, kreativ og undrende uke med performancekunstner Kristina Junttila.

På sommerkurset skal vi leke og lære med kunst. Vi begynner med dramaleker og improvisasjonsøvelser, og leker videre ut i rom i museet og det offemtlige. Med innfall, tanker og fantasi som verktøy skal vi lage historier og kunst-happenings hele uken, som for eksempel å leke museumsguide eller lage kunst på en lekeplass. På siste kursdag presenteres arbeidet, enten som en «live» performance eller gjennom bilder og video.

Kursholder Kristina Junttila jobber innenfor Live Art. I sin kunst lager hun hendelser og installasjoner hvor ulike former for medskapende aktivitet kan oppstå, i alt fra frisørsalonger og eldrehjem til mer konvensjonelle scenerom og gallerier. Hun har mastergrad i performancekunst fra Teaterhøgskolen i Helsingfors, og tar for tiden en doktorgrad ved Kunstakademiet i Tromsø i kunstfagspedagogikk. Kristina er også med i kunstnerisk ledelse av Ferske Scener.

Kristina Junttila Foto: Marius Fiskum
Kristina Junttila Foto: Marius Fiskum

Er du nysgjerrig og klar for nye opplevelser? Bli med oss på en kreativ og annerledes uke!

Kurset holdes 6. - 10. august (uke 32) 10.00 - 14.00 alle dager. Kurset er beregnet for barn i alderen 10 til 13 år.
Påmeldingsfrist 15. juni.
Spørsmål og påmelding sendes til verkstedsansvarlig Sophie Coupe:
sophie@nnkm.no | 471 50 063