Punk, Jérémie og MuseumNext

Torsdag 21. juni 2018
Direktør Jérémie McGowan presenterer Sámi Dáiddamusea på MuseumNext. Foto: Malthe Bjerregard
Direktør Jérémie McGowan presenterer Sámi Dáiddamusea på MuseumNext. Foto: Malthe Bjerregard

Når direktør Jérémie drar på konferanse er det med ett mål i sikte: mer punk inn i museumshverdagen.

Greit, det er muligens litt forenklet, men basert på tilbakemeldingene på twitter etter hans innlegg på MuseumNext, kan det fort bli mer Ramones på museer verden over. 

MuseumNext er en internasjonal museumskonferanse som stiller spørsmålet hva er det neste for museeer? Forrige ukes konferanse i London samlet 550 deltagere fra 40 land, og bestod i stor grad av de som ønsker noe nytt og annerledes for museene. Jérémie forteller at både blant foredragsholderne og publikum var det mange som prøver å bryte med tradisjonelle ideer om hva museer er, og vil ha nye ideer som er inkludrerende og lekende og tilgjengelige.

Jérémie var en av de få som fikk innta scenen, hvor han presenterte Sámi Dáidamiusea-prosjektet vårt, og fortalte både om bakgrunnen, gjennomføringen og hva prosjektet vil bety framover:

I sin ungdom spilte han i et ganske forferdelig punk-band, og han prøver å dra inn tankegangene derfra både i sitt daglige virke og i det han la fram i London.

- Jeg følte meg hjemme, det var et veldig fint fellesskap på konferansen, sier Jérémie. - Det var en kultur av "just do it" og vær deg selv, og det liker jeg veldig godt. Tankegangen var, som i punken, at hvis du vil gjøre noe nytt og annerledes, bare prøv! Dette er noe vi trenger mer av, også her i Norge og Norden.

 
Vi ser Jérémies deltagelse og de veldig gode tilbakemeldingene han fikk som en bekreftelse på at vi har gjort mye bra, men og at vi har utrolig mye større potensiale. Vi kan gjøre så mye mer!
 
Derfor vil vi så gjerne ha deg, vennene dine, onkler og tanter og alle andre med! Vi vil snakke med dere om hva dere vil, hva dere trenger at vi er. Vi håper å få realisert arenaer hvor vi kan skape møteplasser om ikke så lenge, men fram til da, kontakt oss, kjeft på oss og kom med ideer og ønsker!