Nå er det like før!

Onsdag 18. oktober 2017
«Sara II» av Anne-Karin Furunes er ferdig montert, men litt gjenstår enda
«Sara II» av Anne-Karin Furunes er ferdig montert, men litt annet gjenstår

Samlingsutstillingen kommer tilbake på Nordnorsk Kunstmuseum! Vi tok ned presentasjonen av kunst fra samlingen vår i januar, for å gi plass til Sámi Dáiddamusea og utstillingen There Is No. Nå er den tilbake, større enn noensinne.

Vi har virkelig stått på siden vi stengte museet 8, oktober. Vi har sendt I Craft I, Travel Light til Samisk senter for samtidskunst i Karasjok (utstillingsåpning 28. oktober). Vi har nektet å la ødelagte knær, influensa, dårlig lim eller hektisk reiseprogram stoppe oss. Vi har ryddet, fjernet dører, pusset og malt, men først og fremst satt sammen en fascinerende utstilling av kunst fra de siste to århundrene.

Elsie-Ann Hochlins «Bursdagskrone V» foran Per Barclays «Adolf Gun 8» og Else Marie Hagens «Enter/Re-enter No. 2»
Elsie-Ann Hochlins «Bursdagskrone V» foran Else Marie Hagens «Enter/Re-enter No. 2» og Per Barclays «Adolf Gun 8»

Samlingsutstillingen vises nå i hele andre og tredje etasje, og har også fått to rom hvor vi skal skifte utstilling med jevne mellomrom. Det ene er viet kunstfaglige tema som for eksempel stilretninger eller kunstformer, mens det andre vies en enkelt kunstner. Savioprisvinner Britta Marakatt-Labba blir den første kunstneren ut, og temarommet skal ta for seg surrealismen.

Britta Marakatt Labba er første kunstner ut i kunstnerrommet
Britta Marakatt-Labba er første kunstner ut i kunstnerrommet

Vi er veldig fornøyd med retningen vi har tatt Samlingen i, og vi ønsker å invitere alle til gjenåpningen 21. oktober klokken 14.00.