Møt vår praktikant, Sondre

Tirsdag 05. april 2022
Kim Skytte og praktikant Sondre Sætaberget

Suplere, registrere, dokumentere … Praktikanten får gjort litt av hvert.

Som en avsluttende del av bachelorprogrammet i kunstvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet tilbringer Sondre Sætaberget 50 timer her ved museet.  Sondre får blant annet følge registrator og arkivar, Kim Skytte og konservator Rebecca Byram.

- Museumsarbeid gir virkelig mersmak! Jeg har så langt fått være med rundt i museet, hjulpet til med å rigge både opp og ned utstilling. Mye av tiden så langt har gått med på å registrere trykkplater som ikke har blitt lagt inn i museets database enda. Mange varierte oppgaver gir meg et fint innblikk i livet bak scenen ved et kunstmuseum, det vil jeg si er en nyttig erfaring å ha, sier Sondre, som leverer bacheloroppgave til høsten – Peder Balke vil være en sentral del der.

For museet har det stor verdi å ta inn studenter.

- Det handler både om å gjøre vår samling og arkiver tilgjengelige for forskning og å vise studenter hvilke kompetansebehov og arbeidsplasser det finnes i landsdelen. Er vi heldige ser vi de igjen her når de kommer på master- eller doktorgradsnivå. I hvert fall håper vi at de tar med seg en kjennskap til Nordnorsk kunstmuseum og våre samlinger videre i livet og etter hvert inn i arbeidslivet. Vi skal heller ikke legge skjul på at den ekstra arbeidskraften nok kan hjelpe oss til å ta tak i små prosjekter som ellers lett blir skjøvet på i det daglige. For oss er det å ha praktikant på huset relevans, åpenhet og samarbeid i praksis – museet blir sett på som relevant for UiT og deres studenter, vi åpner opp for det vi har av materiale for å møte deres ønsker og de bidrar med verdifullt arbeid for museet, sier Kim.

Andre nyheter

Vår nye direktør er på plass

Tirsdag 16. august 2022

Bli en Tromsøekspert!

Onsdag 06. juli 2022

Sommer på museet

Tirsdag 28. juni 2022

PRYO hjelp i SKAPEverkstedet

Tirsdag 28. juni 2022