Fiskeskinn og en seng av furustubber til Arkhangelsk

Torsdag 13. oktober 2016
Icraft utstilling av Nordnorsk Kunstmuseum på turne til Arkhangelsk

Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge og Nordnorsk Kunstmuseum har sammen laget utstillingen I Craft, I Travel Light, som skal på flere kunstmuseer i Russland og Norge det neste året. Søndag 16. oktober kl. 17.00 debuterer utstillingen på Arkhangelsk Kunstmuseum.

Vi vil synliggjøre grenseområdenes rike estetiske tradisjon og samtidig bidra til å styrke kunsthåndverkets identitet og status. I utstillingen inngår kunsthåndverk tuftet på tradisjonelle naturmaterialer fra Barentsregionen som never, reinhorn og -bein, fiskeskinn og tre, i kombinasjon med moderne gjenbruksmaterialer og found objects. I Craft, I Travel Light vektlegger verdien av lokale ressurser, men også at livet og kulturen er i stadig bevegelse. Den tradisjonelle levemåten er under press fra modernisering og teknologisk utvikling. Hvordan passer tradisjonelle verdier og kunnskap inn i dette bildet? Prosjektet håper å bli en plattform for refleksjon og en arena for problematisering av levemåte og bærekraft i nord.

Vi er veldig spent på utstillingen, og gleder oss til I Craft, I Travel Light kommer til Nordnorsk Kunstmuseum i april 2017.

Andre nyheter

Bli en Tromsøekspert!

Onsdag 06. juli 2022

Sommer på museet

Tirsdag 28. juni 2022

PRYO hjelp i SKAPEverkstedet

Tirsdag 28. juni 2022

Åpningstider i påsken

Torsdag 07. april 2022