For en helg!

Mandag 23. oktober 2017
Utstillingens tre kuratorer; Kristin Løvås, Lise Dahl og Charis Gullickson
The three curators of the exhibition: Kristin Løvås, Lise Dahl and Charis Gullickson

Vi ble så rørt, vi ble så stolt og vi ble så glad! Vi har bak oss en helg vi vil huske lenge.

Gjenåpningen på lørdag var en stor dag for museet. Vi har fornyet og utvidet, ikke bare de fysiske rommene, men også tankegangen bak samlingsutstillingen.

- Nordnorsk Kunstmuseums samling er ikke vår, den er deres, og hele Nord-Norges, sa direktør Jérémie McGowan i sin tale.

Direktør Jérémie McGowan
Direktør Jérémie M. McGowan

Samlingen ble offisielt åpnet av Kristin Røymo, ordfører i Tromsø. Hun fremhevet hvordan Nordnorsk Kunstmuseum og samlingen speiler Tromsø og Nord-Norge som et internasjonalt område, og at museet formidler historien om hvor vi kommer fra, hvor vi er og hvor vi skal på en fantastisk måte. På Facebook utdypet hun at «...all kunst inneholder et svar på hva mennesket er, heter det. I så fall gir Nordnorsk Kunstmuseum mange svar på hvem vi nordlendinger er. Var der i dag. Anbefaler deg å ta turen».

Publikum inkludert ordfører Kristin Røymo
Publikum og ordfører Kristin Røymo lytter

På mange måter har Nordnorsk Kunstmuseum gjenskapt seg selv, etter at samlingsutstillingen ble tatt ned for å gi plass til Sámi Dáiddamusea. Vi synes derfor det er både litt artig og passende at det var på akkurat denne dagen da vi gjenoppstod, at vi passerte besøksrekorden fra 2014 på 26.609. besøkende.

Omvisning i Samlingen, i Steder-rommet
Omvisningen i temarommet Steder

Søndagens kuratoromvisning var også populær, for ikke å si smekkfull. 31 personer fikk historien om hvordan utstillingen tok form, hva de tre kuratorene har tenkt og hvilke utfordringer de har overvunnet.

Publikum i kunstnerrommet - Britta Marakatt-Labba
Publikum i kunstnerrommet som for tiden viser verk av Britta Marakatt-Labba

Gjennom hele helgen fikk vi overveldende mye skryt, ros og positive tilbakemeldinger, og det setter vi utrolig stor pris på. Takk, alle sammen. Samtidig vil vi veldig gjerne også høre fra dere som ser ting vi kan gjøre bedre. Som Jérémie også sa i sin tale; museets hjerte er i dialogen mellom utstillingene og publikum.

Andre nyheter

Åpningstider i påsken

Torsdag 07. april 2022

Møt vår praktikant, Sondre

Tirsdag 05. april 2022

Tegning på tur - på turné

Mandag 21. mars 2022

Jan Groth til minne

Fredag 04. mars 2022