#værnabokjærringa

Mandag 15. juni 2020
«Tenk å være i karantene med en overgriper.»

Koronatiden har vært tøff for mange, men ekstra tøff for de som var i en en vanskelig livssituasjon fra før. Krisesentre og helsevesenet rapporterer om påfallende få henvendelser sammenlignet med normalt, men det er liten grunn til å tro at det forgår mindre vold og overgrep i krisetider.

Vi hang munnbind på trær, statuer og gjerder i Tromsø sentrum.

I samarbeid med en rekke kunstnere og designere i Tromsø har vi brukt håndverksaktivisme (fra engelsk craftivism) for å gjøre oss alle oppmerksom på den kritiske situasjonen. Med emneknaggen #værnabokjærringa har vi hengt opp munnbind med utsagn, fakta og statistikk i Tromsø sentrum. Noen munnbind forsvant ganske raskt, men flere hang igjen ved prosjektets avslutning.

Tromsøs mange statuer av navnløse kvinner ble prioritert.

Vi dro i gang #værnabokjærringa for å skape oppmerksomhet rundt et stort problem, men også vise hvordan håndverksaktivisme kan være i praksis. En stille, kreativ protest som jobber sakte, men sikkert for endring. Et utvalg av maskene vil bli stilt ut på museet senere denne uken, sammen med annet aktivistisk kunsthåndverk.

Tusen takk for samarbeidet til kunstnere og designere: Hilde Hauan Johnsen, Åsne Kummeneje Mellem, Kåre Grundvåg, Kristian Gundersen, Christopher Ide, Kajsa Kvernmo og Kine Yvonne Kjær.

Andre nyheter

Framtidens Nordnorsk Kunstmuseum

Onsdag 16. desember 2020

Se åpningen av Årsutstillingen her!

Tirsdag 20. oktober 2020

64 kunstverk klar for utstilling!

Onsdag 23. september 2020

Vi har kjøpt 5 verk av Knut Fjørtoft

Fredag 18. september 2020

Vi søker vår nye direktør

Fredag 21. august 2020