Våre utvalgte verk fra samlingen #8

Torsdag 10. september 2015

VÅRE FAVORITTER

Nordnorsk Kunstmuseum fyller 30 år i 2015, og i løpet av jubileumsåret vil vi fremheve museets samling på forskjellige måter. Samlingen består av nær 1800 verker. Gjennom året vil hver av de ansatte velge sitt favorittverk!

#8: Kurator Andrea Elia Kragerud

Hanne Borchgrevink, Hus i Nord, 1994–97

Hva er arkitektur i dag? spurte min far. Det hadde jeg ikke svar på. Arkitektur er, på et annet vis enn billedkunst, tilknyttet til funksjoner. Form follows function var hovedtanken i modernismen. Men kompleksiteten av både aktuelle estetiske paradigmer og samfunnets behov i dag, lar seg ikke redusere til en enkel setning.

Hanne Borchgrevinks verker virker forenklet i formspråket og har samtidig flere lag. Svarte flater står i kontrast til lyser toner, og mindre detaljer som vinduer og planter sørger for variasjon.

Hans-Jakob Brun skriver: «Hanne Borchgrevinks bilder er tilgjengelige og fortettet på en selvfølgelig måte. […] hun uttrykker seg i en tid hvor de store symbolske betydningene har mistet sin autoritet, hvor betydningsforskyvninger og underfundig humor er en del av kommunikasjonsgrunnlaget.»

Andre nyheter

64 kunstverk klar for utstilling!

Onsdag 23. september 2020

Vi har kjøpt 5 verk av Knut Fjørtoft

Fredag 18. september 2020

Vi søker vår nye direktør

Fredag 21. august 2020

Mer å oppleve!

Torsdag 18. juni 2020

#værnabokjærringa

Mandag 15. juni 2020