Våre utvalgte verk fra samlingen #8

Torsdag 10. september 2015

VÅRE FAVORITTER

Nordnorsk Kunstmuseum fyller 30 år i 2015, og i løpet av jubileumsåret vil vi fremheve museets samling på forskjellige måter. Samlingen består av nær 1800 verker. Gjennom året vil hver av de ansatte velge sitt favorittverk!

#8: Kurator Andrea Elia Kragerud

Hanne Borchgrevink, Hus i Nord, 1994–97

Hva er arkitektur i dag? spurte min far. Det hadde jeg ikke svar på. Arkitektur er, på et annet vis enn billedkunst, tilknyttet til funksjoner. Form follows function var hovedtanken i modernismen. Men kompleksiteten av både aktuelle estetiske paradigmer og samfunnets behov i dag, lar seg ikke redusere til en enkel setning.

Hanne Borchgrevinks verker virker forenklet i formspråket og har samtidig flere lag. Svarte flater står i kontrast til lyser toner, og mindre detaljer som vinduer og planter sørger for variasjon.

Hans-Jakob Brun skriver: «Hanne Borchgrevinks bilder er tilgjengelige og fortettet på en selvfølgelig måte. […] hun uttrykker seg i en tid hvor de store symbolske betydningene har mistet sin autoritet, hvor betydningsforskyvninger og underfundig humor er en del av kommunikasjonsgrunnlaget.»

Andre nyheter

– Hun våget, og hun vant

Torsdag 17. oktober 2019

Ny kunst i verdensklasse

Torsdag 29. august 2019

– Det skal bli så gøy!

Torsdag 08. august 2019

Et digitalt museum

Mandag 01. juli 2019

Har vi plass til Betzy?

Tirsdag 25. juni 2019