Nordnorsk Kunstmuseum søker direktør

Mandag 07. september 2015

Stiftelsen Nordnorsk Kunstmuseum er et regionsmuseum med ansvar for Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard. Institusjonen har et nasjonalt mandat og mottar sine midler over Statsbudsjettet. Nordnorsk Kunstmuseum har totalt 14 medarbeidere, som utfører over ni årsverk. Museet har en egen samling som består av ca. 2 000 verker og har også deponert verker fra andre institusjoner og private samlinger. Museet viser fire til fem større utstillinger i året, utgir publikasjoner og driver forsknings- og formidlingsarbeid. Museet har et eget landsdelsprogram for den nordlige regionen. Våren 2015 åpnet museet sin første filial: Kunsthall Svalbard i Longyearbyen. Les mer: www.nnkm.no

Åremålsperioden for vår nåværende direktør går ut 31.01.2016. Nordnorsk Kunstmuseum søker derfor etter en ny direktør. Vi søker en visjonær, faglig og strategisk sterk og resultatorientert leder med stort nettverk.

Direktøren er øverste leder og rapporterer til styret. Direktøren arbeider nært med administrativ leder og et kunstfaglig kuratorteam og vil møte en dyktig og engasjert stab ved museet.

Vi søker en person som har:

  • Dokumentert ledererfaring, inkludert forståelse for og erfaring med planlegging, økonomistyring og personalansvar. Videre gode lederegenskaper med gjennomføringskraft samt evnen til å inspirere og motivere ansatte og samarbeidspartnere.
  • En anerkjent autoritet innen kunsthistorie (kunstvitenskap), med utdannelse på høyere universitetsnivå
  • Museal erfaring – herunder kuratorerfaring, erfaring med samlingsbygging og -forvaltning samt arbeid med publikasjoner
  • Internasjonalt og nasjonalt nettverk i kunstverden
  • Erfaring fra samarbeid med offentlige myndigheter, næringsliv og private aktører
  • Språk – må beherske flytende norsk og engelsk. (Søkere uten norsk/skandinavisk språkkunnskap må forplikte seg til å lære norsk i løpet av det første året.)

Dette er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse én periode.

Tiltredelse og lønn etter avtale.

Søknadsfrist 15. september 2015.

For praktiske opplysninger om stillingen kontakt

direktør Knut Ljøgodt: +47 90 54 03 46

eller styreleder Tove Veierød: +47 95 02 83 37

Søknad:

http://www.jobbdirekte.no/cv/application/benefits.html?jobId=806089

Søkerlisten kan påregnes å bli offentliggjort.

Andre nyheter

64 kunstverk klar for utstilling!

Onsdag 23. september 2020

Vi har kjøpt 5 verk av Knut Fjørtoft

Fredag 18. september 2020

Vi søker vår nye direktør

Fredag 21. august 2020

Mer å oppleve!

Torsdag 18. juni 2020

#værnabokjærringa

Mandag 15. juni 2020