Eventyrlige besøkstall

Tirsdag 01. august 2017
Publikum i Sámi Dáiddamusea
Publikum i Sámi Dáiddamusea

18.472 personer besøkte Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø i første halvår 2017, en økning på fantastiske 38,5% fra 2016 (5139 personer). Dette er museets beste første halvår noen sinne, og lover svært godt for at 2017 blir museets best besøkte år i vår 32 år lange historie.

Traff lokalbefolkningen

Direktør Jérémie McGowan tror de gode tallene skyldes at vårens utstillinger har truffet lokalbefolkningen godt, og oppleves som relevante og interessante for nordlendingene.

- De to store utstillingene vi har vist dette halvåret består av kunst fra og om nordområdene, kunst som sier noe om identitet, historie, tradisjon og det komplekse samfunnet vi lever i, sier McGowan.

Museums-performancen Sámi Dáddamusea satt fokus på samisk samtidskunst og det faktum at det ikke finnes et eget samisk kunstmuseum, mens I Craft, I Travel Light viser tradisjonelt håndverk med moderne uttrykk. Begge utstillingene er samarbeidsprosjekter med andre institusjoner (RiddoDuottarMuseat og Norske Kunsthåndverkere), og begge viser verk av en stor og variert gruppe kunstnere.

Lover godt for resten av året

McGowan tror resten av året også kan bli godt besøkt: - Begge utstillingene er fremdeles mulige å se i Tromsø, og til høsten gjenåpner vi den faste utstillingen fra samlingen vår. Det blir like spennende og innholdsrikt på Nordnorsk Kunstmuseum i neste halvår.

Besøkstallene gjelder Nordnorsk Kunstmuseums lokaler i Tromsø. Tall fra Kunsthall Svalbard, festspillutstillingen Subsistence og andre landsdelsutstillinger kommer i tillegg. Disse tallene vil være klar etter sommeren.