Den faste samlingen får en makeover

Fredag 16. desember 2016

Utstillingen av verk fra vår faste samling ble hengt opp i sin nåværende form i 2010, med hovedvekt på historiske malere som Adelsteen Normann, Francois-Auguste Biard, Gunnar Berg og Peder Balke. Nå har tiden kommet for å se på samlingen, formidlingen og utstillingsdesignet på nytt. 1. januar 2017 stenger vi derfor den faste samlingens areal i andre etasje for å tenke, utforske og bygge om.

Kuratorgruppens mål er først og fremst å skape en ny, helhetlig opplevelse av Nordnorsk Kunstmuseums samling, som nå inkluderer over 2100 verk i et stort spenn av teknikker, kunstformer og perioder. Museet ønsker å tilgjengeliggjøre en større del av vår felles nordnorske kulturarv for både lokalbefolkningen og internasjonalt besøkende. Vi skal derfor utvide arealet med én etasje og justere romløsningen, for å gi dere en enda bedre opplevelse av kunst i Nord-Norge.

Den nye utstillingen skal være en dynamisk og levende arena for både historisk kunst og samtidskunst, og være i kontinuerlig utvikling. Vi vil den skal fungere som en møteplass for eksperimentering, refleksjon og lek, for både store og små.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til åpningen av den nye faste samlingsutstillingen høsten 2017.

Andre nyheter

– Hun våget, og hun vant

Torsdag 17. oktober 2019

Ny kunst i verdensklasse

Torsdag 29. august 2019

– Det skal bli så gøy!

Torsdag 08. august 2019

Et digitalt museum

Mandag 01. juli 2019

Har vi plass til Betzy?

Tirsdag 25. juni 2019