Arktisk filmutstilling i januar

Torsdag 08. desember 2016

Det er med stolthet vi presenterer filmprogrammet «View from up here» på Nordnorsk Kunstmuseum. Sammen med Anchorage Museum i Alaska viser vi eksperiment-, kunst- og dokumentarfilmer fra Arktis. Filmene undersøker steder og mennesker i den sirkumpolare hverdagen i Alaska, Nord-Norge, Finland, Russland og Grønland.

Arktis er for mange myteomspunnet og eksotisk. Det anses som vilt, fjernt, uberørt, og ugjestmildt – et sted som har tiltrukket seg eventyrere, forskere og kunstnere. Men til tross for sin mytologi er ikke Arktis uberørt. Det er et land hvor mennesker bor, lever og påvirker miljøet rundt seg. Fra innsiden er Arktis et land av tilpasning, komplekse landskap og allsidig befolkning, som nå møter nye, globale utfordringer. Filmene søker å fortelle fra den avmystifiserte innsiden og understreke at «nord» er relativt til din posisjon.

Filmene vises kontinuerlig i Nordnorsk Kunstmuseum fra 14. januar til 28. februar, med daglige introduksjoner kl. 16.00 under Tromsø Internasjonale Filmfestival og Arctic Frontiers. Flere spesialvisninger og arrangementer vil bli annonsert snart.