Aktiv januarmåned

Fredag 03. februar 2017

Tromsø formelig syder av aktivitet i januar måned når festivalene kommer på rekke og rad. Nordnorsk Kunstmuseum har i år samarbeidet med både Tromsø Internasjonale Filmfestival og Arctic Frontiers.

Attendees watching Like Shishmaref

Sammen med våre gode venner i Alaska, Anchorage Museum, presenterte vi utstillingen View From Up Here. Kunst- og dokumentarfilmer fra det sirkumpolare hverdagen som undersøker hverdagen i nord og søker å fortelle fra den avmystifiserte innsiden hvor mennesker bor, lever og påvirker miljøet rundt seg. Utstillingen har blitt både godt mottatt og godt besøkt, og blir stående ut februar.

«Kivalina» på TIFFs utescene outdoor cinema

En godt besøkt utstillingsåpning, kunstnersamtale og ikke minst en utevisning av filmen Kivalina på TIFFs utekino på Stortorget gjorde oss til en synlig samarbeidspartner med TIFF. Vi gleder oss allerede til å utvikle mulighetene for hva vi kan gjøre sammen neste år.

Jérémie McGowan på Arctic Frontiers

Årets utgave av Arctic Frontiers hadde tittelen White Space – Blue Future. I likhet med vår filmutstilling, fokuserte AF på å vise hvordan menneskets tilstedeværelse i nord påvirker forståelsen av hva Arktis er. Direktør Jérémie McGowan deltok også i to paneldebatter i løpet av konferansen. Spørsmålet om hvilken rolle Tromsø har i Arktis og Arktis' rolle i verden ble diskutert sammen med et bredt panel som en del av Open Arctic på Verdensteateret. I tillegg bidro McGowan i et rundebordmøte om samarbeid mellom Alaska og Nord-Norge, hvor vårt samarbeid med Anchorage Museum er et godt eksempel på hvordan man på tvers av det sirkumpolare finner felles prosjekter.