AES+F til Nordnorsk Kunstmuseum

Mandag 29. februar 2016

AES+F er et russisk kunstnerkollektiv bestående av Tatiana Aramazova (f. 1955), Lev Evzovich(f. 1958), Evgeny Svyatsky (f. 1957) og Vladimir Fridkes (f. 1956) som i hovedsak arbeider med video og fotografi.
De er kjent for sin polerte estetikk og regnes som Russlands mest fremgangsrike, internasjonale kunstnere etter Sovjetunionens fall. De har blant annet stilt ut i Venezia-biennalen, Tate Britain i London, Moderna Museet i Stockholm, Centre George Pompidou i Paris, samt Moscow Museum of Modern Art. 

Videoinstallasjonen The Feast of Trimalchio ble vist i Festspillutstillingen under Festspillene i Nord-Norge i 2015. I tillegg ble en visning i Nordnorsk Kunstmuseums avdeling i Longyearbyen, Kunsthall Svalbard, gjennomført i samarbeid med Festspillene. 
 
Det er et monumentalt fotoarbeid fra samme serie, The Feast of Trimalchio, som nå er ervervet til Nordnorsk Kunstmuseum. 
Innkjøpet er muliggjort takket være en pengegave fra SpareBank 1 Nord-Norge i forbindelse med museets 30-årsjubileum ifjor.
 
Foto: 
The Feast of Trimalchio, Panorama #8, AES+F, 2010, digital collage, c-print
© AES+F | ARS, New York