– Kunst skaper dialog

Mandag 15. mars 2021

Museets nye kurator håper publikum mener mye om kunsten de opplever utover våren.

Vårens utstillinger er i anmarsj. Kurator Espen Johansen er spent på mottakelsene, og ikke minst om publikum tør å dele inntrykkene.

– Kunstformidling er ikke enveis-kommunikasjon der formidleren ramser opp fakta. Kunst skal skape dialog. Som kunstformidler har jeg lært masse av museumsgjester som hevder de ikke kan noe om kunst, forteller Espen.

Fra januar og frem til sommeren 2021 bekler han rollen som kurator for utstillingen med den franske maleren François-Auguste Biard.

Espen er bergenser, og utdannet både kurator og kunsthistoriker. Med seg til museet har han erfaringer fra en rekke større utstillinger i Bergen og egne kunstprosjekter. Han ser frem til møter med et variert og engasjert publikum.

– Jeg har vært kunstformidler i flere år, og synes det er enormt givende å ha samtaler med folk utenfor kunstfeltet om kunst. Jeg har også undervist kunststudenter i mange år og har hatt alltid forsøkt å ha tett kontakt med det skapende kunstfeltet. Jeg håper min varierte erfaring fra kunstfeltet kan bidra til flotte opplevelser på museet utover våren, avslutter kurator Espen Johansen.