Kunsthall Svalbard

Det vi bærer på av Sonya Kelliher-Combs
«Det vi bærer på» av Sonya Kelliher-Combs
Nordnorsk Kunstmuseum åpnet Kunsthall Svalbard i Longyearbyen i 2015, som et dedikert utstillingslokale og prosjektrom for internasjonal samtidskunst. Hennes majestet Dronning Sonja stod for den offisielle åpningen, sammen med daværende kulturminister Thorhild Widvey.
 
Kunsthallen har etter hvert blitt en kunst- og formidlingsarena rettet mot både lokalbefolkning og tilreisende, med et variert program av internasjonal og regional kunst. Vi jobber aktivt for å nå og involvere innbyggerne i Longyearbyen, med et spesielt fokus på barn og unge.
 
Den aller første utstillingen var Glacier med performance-legenden Joan Jonas. Siden den gang har kunsthallen hatt utstillinger og samarbeid med blant annet AK Dolven, John Giorno, Peter Shepard Skærved og Olav Christopher Jenssen, samt vist utstillingene Det vi bærer på av Sonya Kelliher-Combs og gruppeutstillingen Nordlig sfære. I 2019 viser vi Luottat, en utstilling av samisk kunst fra Nordnorsk Kunstmuseums samling.

Åpningstider: alle dager 10-17. Inngang via Svalbard Museum. Inngang er gratis hvis man kun besøker kunsthallen, men også inkludert i billetten fra Svalbard Museum. Kunsthall Svalbard er stengt i oktober, november og desember.