Nordnorsk Kunstmuseum er stolt av å være vert for Trans-Alpine: Fra pol til topp - en presentasjon av bakgrunn og resultater fra et semesterkurs i Master i landskapsarkitektur Tromsø. Programmet er et samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

En fjelltopp, høyt over de omkringliggende slettene, er som en pol i høyden. Designkurset Trans-Alpine utforsker hvordan polar og topp forholder seg til hverandre: det høye nord i Troms og den høye toppen Gongga Shan i Sichuan i sørvestre Kina. Disse to landskapene deler egenskaper og alpine karakteristikker på kryss av kulturer. Kurset skjer i ånden til en oppdagelsesreisende som krysser kulturer, sammenligner alpine økologier, representasjoner, skalaer og verktøy, og utveksler forskning og designkunnskap fra pol til topp.

Trans-Alpine: Fra pol til topp er kuratert av kurslederne Bin Li og Hannes Zander fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Utstillingen presenterer arbeid av studentene Sanaz Akbari Koli, Oskar Hjellbakk, Aztrid Priscila Novillo Mosquera, Mia Thun, Michael Patrick Warshawski og Jakob Wood.

Kontaktperson

Lise Dahl
E-post: 
Telefon: 
+47 915 73 362
Kjetil Rydland
E-post: 
Telefon: 
+47 951 76 509