Med Alf Magne Salo, Anna-Eva Bergman, Anne Rita Nybostad, David Hockney, Eline Mugaas, Hanne Borchgrevink, Hans Kristian Borchgrevink Hansen, Hilde Jørgensen, Inger Sitter, Irma Salo Jæger, Iver Jåks, Kajsa Charlotta Zetterquist, Kiki Prytz Wilhelmsen, Liv Anne Lundberg, Marianne Heske, Per Adde, Rune Johansen, Sverre Koren Bjertnæs, Synnøve Anker Aurdal, Thomas Pihl og Victor Lind.

Tittelverket "Jeg var så forbanna lykkelig" av Rune Johansen

Bruk tiden din; grip muligheten; les flere bøker; lær et nytt språk; dyrk grønnsaker i vinduskarmen; gå i naturen; organiser hjemmet ditt; lær et instrument; bak surdeigsbrød! Det har ikke manglet på velmenende tips om hvordan man best kan utnytte tiden mens pandemien herjer, men det er slett ikke enkelt å være maks produktiv mens man i villrede forsøker å følge stadig foranderlige anbefalinger og påbud, holde seg frisk og fortsette livet så normalt som mulig. Det nærmest parodiske uåret 2020 er tilbakelagt, men det er enda ikke lett å forestille seg når vi vil gå tilbake til en normaltilstand.

I denne tiden har de fleste av oss har tilbrakt mer tid i hjemmene. Og vi har generelt sett hatt mer tid – enten vi vil eller ikke – og for mange har dette ført til mer grubling, vonde følelser, gode følelser, engstelse og optimisme. FN var raskt ute med å trekke fram viktigheten av kunst da pandemien startet, og lanserte første utgave av World Art Day i 2020, samtidig som museer verden over var nedstengt.

Soltegn (2006) av Alf Magne Salo

På museet har vi kikket på vår egen samling, og gjort et utvalg verk som synes å gi en gjenklang av de mange tilstandene vi har vært gjennom i den siste tiden, og om forventningene til hva som skjer videre. Vi har vektlagt skildringer av hverdagsøyeblikk, nærmiljøer og mer intime stemninger framfor de store, historiske begivenhetene. Det er ikke et forsøk på å gi noen entydige svar om tiden vi står oppi, men heller å invitere til en kunstnerisk opplevelse og en samtale gjennom kunsten.

Fra 6. mars til 11. april kan du oppleve utstillingen "Jeg var så forbanna lykkelig" i museets tredje etasje. 

Utstillingens tittel er lånt fra Rune Johansens verk med samme navn, som inngår i utstillingen.

 

Kontaktperson

Espen Johansen, kurator
E-post: 
Telefon: 
+47 944 25 474
Tiina Portti, kurator
E-post: 
Telefon: 
+47 951 54 691
Marja Reibo, kommunikasjon
E-post: 
Telefon: 
+47 944 81 154