Kunsthall Svalbards første residence-prosjekt presenterer en serie arbeider av Olav Christopher Jenssen, som utforsker biologiske, geopolitiske og kulturelle aspekter ved Svalbards landskap i dag. Jenssen brakte med seg to spesiallagde ekspedisjonskasser, hver med 25 aluminiumsplater, som skulle fange hans opplevelser i Arktis. Forarbeidet til disse platene er over 200 akvareller som fungerte som en form for kreativ dokumentasjon og refleksjon. I utstillingen er også en versjon av Jenssens temporære atelier i Longyearbyen, med arbeidsbord og utstoppede dyr. Hans grunnleggende utforskende tilnærming resonnerer både med historiske ekspedisjoner i Arktis, og nåtidens vitenskapelige forskningsaktivitet på Svalbard.

Olav Christiopher Jenssen in his process

Olav Christopher Jenssen (f. 1954) er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere, også internasjonalt. Jenssen har sine røtter i Nord-Norge og er kjent som maler og kolorist, og han arbeider ofte i serier. Jenssen er professor ved Braunschweig University of Art (HBK) i Tyskland. Nordnorsk Kunstmuseum har en av de største samlingene av hans arbeider.

Nordnorsk Kunstmuseum åpnet Kunsthall Svalbard i 2015 som en dedikert arena for internasjonalt orientert samtidskunst. Til kunsthallen er det tilknyttet et Artist in Residence-program, medfinansiert av SpareBank 1 Nord-Norges Kulturnæringsstiftelse. 

Kontaktperson

Jérémie McGowan
E-post: 
Telefon: 
+47 77 64 70 26