Denne sommeren presenterer vi et av de nyeste tilskuddene til samlingen vår: Ingeborg Annie Lindahls Drawn from Nature – Subsistence 1.

Krittegningen er en del av serien Drawn From Nature, hvor Lindahl undersøker det moderne menneskets behov for å kartlegge både virkeligheten og verden. Tegningen er inspirert av et satellittbilde av Grytøya utenfor Harstad. Verket speiler landskapet, men er også en fysisk rest av det samme landskapet – kritt er en sedimentær bergart. Krittet er også et pedagogisk verktøy, og Lindahls kunst gir assosiasjoner til skole og vitenskap, og stiller spørsmål om vi ser på verden på en tillært måte.

Lindahl er interessert i menneskets oppfattelse av tid. Krittegningene hennes er som oftest temporære, og leker med motsetningene av å avbilde så og si uforanderlige fjellformasjoner i en så flyktig form. Samtidig var perspektivet til et satellittbilde umulig for bare få år siden, mens både krittet og bildets gullramme har en lang historie i menneskets kultur.

Drawn From Nature – Subsistence 1 er ett av tre verk laget spesielt til Subsistence, festivalutstillingen under Festspillene i Nord-Norge 2017, kuratert av Anchorage Museum og Nordnorsk Kunstmuseum. Lindahl donerte verket til Nordnorsk Kunstmuseums samling etter festspillene.

Kom og tegn selv
I utstillingsrommet har vi satt opp tavler langs den ene veggen, hvor vi vil se de besøkendes bilder av nord. Vi blir veldig glad for alle som tegner eller skriver om sitt indre eller ytre landskap.

Ingeborg Annie Lindahl Foto: Kjell Ruben Strøm
Ingeborg Annie Lindahl Foto: Kjell Ruben Strøm

Ingeborg Annie Lindal (f. 1981 Harstad) var en av de første studentene som gikk ut fra Kunstakademiet i Tromsø (2010). Hun fullførte kunstutdannelsen sin med en mastergrad på Kunsthøyskolen i Bergen i 2012. Lindahl har deltatt på den Nordnorske Kunstutstilling to ganger, hvor hun vant Kritikerprisen for verket Uforløst i 2018. Hun er utstilt både alene og i grupper i hele Norge, og har en rekke prosjekter på gang i både Alaska, Sverige og Norge.

Kontaktperson

Charis Gullickson, kurator
E-post: 
Telefon: 
+47 77 64 70 24
Kjetil Rydland, informasjonasvarlig
E-post: 
Telefon: 
+47 951 76 509