Også i år kommer utstillingen Årets vakreste bøker til Tromsø og Nordnorsk Kunstmuseum, i samarbeid med Grafill. Utstillingen hedrer den visuelle delen av bokbransjen og presenterer prisvinnerne i den årlige konkurransen Årest vakreste bøker, som ble kåret i mars i Oslo.

Til sammen 47 bokverk ble premiert, og prisene gikk til bøkenes illustratører, designere og tegneserieskapere. Blant de premierte bøkene velges én bok ut som årets vakreste bok, og prisen gikk til grafisk designer Rune Døli, bilderedaktør Guri Dahl og tekstforfatter og redaktør Rita Leppiniemi for monumentalverket I'd love the key to the master lock om kunstneren Bård Breivik. 

I utstillingen er også arbeider av årets Bokkunstprisvinner Guttorm Guttormsgaard presentert. Bokkunstprisen deles hvert år ut til en person eller virksomhet som arbeider med å formgi, illustrere, produsere eller utgi bøker, eller som på andre måter fremmer god bokkunst. Bokkunstprisen ble delt ut for første gang i 1957, siden da har en rekke kulturpersonligheter mottatt prisen.

 

Kontaktperson

Kim Skytte
E-post: 
Telefon: 
+47 908 94 835