Salig søndag – kunstnersamtale

Søndag, 8. november 2020 - 14:30
Fra Årsutstillingen 2020: Marianne Brochs «Kjernen»
 
Søndag 8. november inviterer vi til en salig søndag på Nordnorsk Kunstmuseum med omvisning og Tales Time! Etter omvisning i Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling ved Rebekka Brox Liabø, kommer Tales Time - en samtale ledet av forfatter Tale Næss med jurymedlem og kunstner Aslaug Magdalena Juliussen.
 
ÅRSUTSTILLINGEN
Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge. Årsutstillingen 2020 gjester i år Nord-Norge for første gang siden 1981 og viser til sammen 64 verk av 46 kunstnere! Her kan du oppleve alt fra skjøre glassverk til flere meter lange verk i skinn og tekstil, ulike verk laget av sjøtrosser, bjørkerøtter, trålkuler, fermentert glass og støpt fiskeslo. Kunstnerne har tøyd grensene for materialbruk og teknikker, men også egne hender, kropper og hjerner.
 
ASLAUG MAGDALENA JULIUSSEN (1953)
er en Tromsø-kunstner som jobber med tekstiler, naturressurser som skinn, bein og gevir, men også "kunstige" materialer som plast og metall. Hun har levert offentlig utsmykning til blant annet Sametinget, Universitetet i Tromsø og Tromsø rådhus. Hun er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Nordnorsk Kunstmuseum, Kulturrådet og fylkeskommunene i Troms, Nord-Trøndelag og Finnmark. Aslaug Juliussen var jurymedlem for Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling 2020.
 
TALE NÆSS (1969)
er dramatiker, dramaturg og forfatter bosatt i Tromsø og Oslo.Hun har gitt ut en rekke bøker og hennes dramatikk er oppført nasjonalt og internasjonalt. Næss har en særlig interesse for interdisiplinært arbeid og har arbeidet i en rekke tverrkunstneriske konstellasjoner med en særlig vektlegging av digitale prosjekt og den menneskelige stemmen. Næss er kjent som en god, kunnskapsrik og behagelig samtaleleder og vi ser frem til en kunstnersamtale ledet av henne.

SMITTEVERNTILTAK
Vi forholder oss til Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratets retningslinjer.
  • Hold deg hjemme hvis du har symptomer på covid-19.
  • Hold avstand.
  • Bruk hånddesinfeksjon.

Grunnet covid-19 har vi begrenset antall plasser på våre arrangementer, skriv deg opp i skranken med navn og telefonnummer når du ankommer museet for å sikre deg en plass.