Performance og workshop: Da Betzy møtte Agathe

Søndag, 16. juni 2019 - 15:0016:30
Betzy Akersloot-Berg og Agathe Backer Grøndahl
Betzy Akersloot-Berg og Agathe Backer Grøndahl

Betzy Akersloot-Berg (1850-1922) var fascinert av havets bevegelser og farger, en lidenskap hun delte med komponisten Agathe Backer Grøndahl (1847-1907). Søndag 16. juni 2019 møtes de to i en samtale om sin lengsel mot havet, sine kunstnerreiser og kunstnerlivet på slutten av 1800-tallet. Kom og opplev Betzy og Agathe komme til live i en kombinert performance og workshop i skjæringspunktet mellom kunst og forskning.

Sammen med forskergruppen RESCAPE har vi laget et arrangement for deg som vil møte Betzy Akersloot-Berg og Agathe Backer Grøndahl gjennom deres tekster, bilder og musikk. Etterpå holder vi en collage-workshop basert på samtalen og utstillingen. Arrangementet er gratis og åpent for alle, men det er begrenset plass. Vi bruker førstemann til mølla-prinsippet, man kan ikke melde seg på. OBS: vi begynner klokken 15.00. presis.

Detalj fra «Hjemkomst av en bomskute» av Betzy Akersloot-Berg
Detalj fra «Hjemkomst av en bomskute» av Betzy Akersloot-Berg

RESCAPE står for Research – Education – Sources – Creativity – Arts – Performances – Engagement. Gruppa består av Janke Klok, Lena Haselmann og Lilli Mittner som utforsker nye måter å framføre, oppleve og forstå kulturhistorie. Arrangementet er en feministisk kunstintervensjon utviklet av RESCAPE i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum, UiTs Senter for kvinne- og kjønnsforskning og forskningsgruppen «Multimodality, Art and Gender in Interdisciplinary Communication» ved Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag.

Prof. Dr. Janke Klok er litteraturforsker og Henrik-Steffens-Professor a.D. ved Nordeuropa-Instituttet ved Humboldt Universität i Berlin og forsker ved Universitetet i Groningen.
Dr. Lena Haselmann er utforskende mezzosopran ved bl.a. ved Staatsoper Berlin, La Scala Milano og Den Jyske Operaen, og underviser i sang ved Hochschule für Musik Saar i Saarbrücken
Dr. Lilli Mittner er musikk- og kjønnsforsker ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning, UiT Norges Arktiske Universitet.

Friederike Bischoff er med som gjesteRESCAPEr. Hun er førsteamanuensis i piano ved Musikkonservatoriet ved Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag.