Kunstnersamtale: Trygve Luktvasslimo

Torsdag, 10. juni 2021 - 18:0019:00
Hørespillet og kunstneren

Velkommen til kunstnersamtale med Trygve Luktvasslimo, kunstneren bak Mulighetsperleporten som vi "viser" i Høysalen. Med seg i samtalen har Luktvasslimo kuratorer ved NNKM, Tiina Portti og Espen Johansen.

Mulighetsperleporten er et satiriske hørespill som følger snakkesalige Bente Ø, en opportunistisk nordnorsk ordfører, barnehagebaronesse og styregrossist som i årenes løp har gått over minst et par lik. Etter å ha holdt åpningstale for den nybygde handelsparken i kommunen, blåser sjalet opp i øynene på Bente Ø og hun snubler ned fra podiet og dør. For å komme inn i himmelen må hun dermed forsere ett siste lik: Sitt eget.

Det er begrenset plass, og alle må reservere gratis bilett her. Du kan høre hørespillet i timen før og etter samtalen, eller på 11 andre tidspunkt fra 10. til 13. juni. Se vår arrangementsside for mer.

Trygve Luktvasslimo (43) er kunstner og filmskaper fra Vefsn i Nordland. Han har en Master i Fri konst fra Konsthögskolan i Malmö og har også gått på Strykejernet Kunstskole i Oslo. Luktvasslimo har lang erfaring som styremedlem, blant annet fra Fond for lyd og bilde (2015-2021), Nordnorsk kunstmuseum (2020) og Nord-norske bildende kunstnere.