Kunstnersamtale: Ingeborg A Lindahl

Lørdag, 16. november 2019 - 14:0016:00
Ingeborg Annie Lindahl og verket «Drawn from Nature»

Nordnorsk Kunstmuseum og Kunstmuseet Nord-Trøndelag inviterer til en samtale om kunst, miljø og samfunnsutvikling. Ingeborg Annie Lindahl har nylig avsluttet en utstilling på Kunstmuseet Nord Trøndelag og boken om henne kommer nå. Med det som bakteppe spør vi hvordan kunst kan påvirke vårt forhold til miljøet og bidra til de filosofiske og politiske diskusjonene vi må ha for å sikre en bærekraftig framtid?

Hør Ingeborg Annie Lindahl (kunstner), Charis Gullickson (kurator ved NNKM) og Camilla Birkeland (redaktør for boken og direktør ved Museet Midt IKS) i samtale om kunst med et lokalt perspektiv i en global sammenheng.

Deltagerne:
Ingeborg Annie Lindahl har en BA fra Kunstakademiet i Tromsø og en MFA fra Universitetet i Bergen. Hun jobber i hovedsak med stedsspesifikke verk i forskjellige medium, og har en omfattende utstillingshistorie i Norge og i utlandet.
Charis Gullickson er kunsthistoriker med MA i kunsthistorie fra UiT Norges arktiske universitet i Tromsø. Hun er kurator ved Nordnorsk Kunstmuseum og tar sin PhD ved UiT.
Camilla Birkeland har en Master of Visual Arts fra Griffith University. Hun er direktør ved Museet Midt IKS.

Boken Ingeborg Annie Lindahl (68 sider, hardcover) selges denne dagen til lanseringspris kr 50 (ordinær pris kr 100). I boken er det tekster av Rachel Kent (sjefskurator, Museum of Contemporary Art Australia) og Charis Gullickson, intervju med kunstneren av Sara Cornelia Greiff (museumsleder, Kunstmuseet Nord-Trøndelag) og et forord av Camilla Birkeland (direktør, Museet Midt IKS).

Arrangementet er gratis og åpent for alle.