HÆR E Æ! goes NNKM

Lørdag, 12. juni 2021 - 12:0015:30
Christine Simpyata, som skal omvise på engelsk, foran Biards maler «Læstadius preker for samene».

Velkommen til Nordnorsk Kunstmuseum og en introduksjon av utstillingen «Andres liv» på syv ulike språk. Snakker du russisk, kurdisk, arabisk, filippinsk, spansk, tigrinja eller engelsk så kan du komme innom Nordnorsk Kunstmuseum i løpet av helgen og bli kjent med noen av bildene til den franske kunstneren Biard. Ungdommene i Hær e Æ! har i de siste ukene blitt kjent med museet og plukket ut bilder i utstillingen som de har lyst til å snakke om.

Hver omvisning tar 20 minutter og er gratis.

Lørdag 12.juni
12.00: Engelsk
13.00: Tigrinja
14.00: Filippinsk
15.00: Russisk

Søndag 13.juni
13.00: Spansk
14.00: Kurdisk
15.00: Arabisk

Hær e Æ! startet opp i 2016 og er en møteplass for ungdom fra hele verden. Sammen blir vi kjent med Tromsø og håper Tromsø vil bli kjent med oss. Med dans, teater og kunst tar vi i bruk byen på ulike måter. Tidligere har ungdommene med stor suksess invitert publikum inn til TVIBIT, Perspektivet museum, Verdensteatret og Rådstua Teaterhus. Denne gangen er det Nordnorsk Kunstmuseum og kunstomvisning vi inviterer til.

Prosjektet drives av Snakk for deg sjøl i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum. Vi samarbeider med forskningsprosjektet Cit-egration ved UiT – Norges Arktiske universitet. Prosjektet er støttet av KUD.

Deltagere: Christine Simpyata, Adiam Samuel Yemane, Liomary Casto, Diyala M Khalil, Farida M Khalil, Michael Lopez, Mohammad Kubani, Violetta Skokova