ÅVB: Utstillingsåpning og foredrag

Mandag, 4. november 2019 - 18:0020:00
KJØT av Tord Torpe, gullvinner i tegneserie.

Vi sparker i gang utstillingen Årets vakreste bøker med utstillingsåpning og foredrag av en gullvinner!

Tord Torpe vant Gull i kategorien tegneserier for boken KJØT, som handler om en kvinnes reise inn i Nordmarka hvor hun møter det ukjente. I foredraget skal han fortelle om hvordan han skapte vinnerverket som juryen kaller et helstøpt visuelt og poetisk prosjekt. Boken er både tegneserie og poetisk bildebok – en reise i grenselandet mellom det vakre og det ubehagelige.

Hvert år arrangerer Grafill konkurransen Årets vakreste Bøker og nå kan du studere alle vinnerne under design- og arkitekturfestivalen DARK. Årets vakreste bøker hedrer utøverne i den visuelle delen av bokbransjen. Grafill ønsker å fremme helhetstenkningen rundt en bokproduksjon, der alle ledd fra forlag, forfatter, boktrykker, designer og illustratør har utøvd et håndverk som sikrer en rikere og bedre leseropplevelse. Vinnerne kåres etter en totalvurdering av estetiske krav, funksjonalitet, strukturering, design, illustrasjon, billedspråk, valg av papir og innbinding.

Utstillingen er et samarbeid mellom NODA, Grafill Tromsø og Nordnorsk Kunstmuseum. Arrangementet er gratis og åpent for alle.