Kunstverksted: Blyanttegning, inspirert av Sverre Malling
Søndag, 6. november 2022 - 12:0014:00

Blyanttegning inspirert av Sverre Mallings verk «Higher Ground» som har henger i SKAPEverkstedet. Lag din egen Mallininspirerte bokstav, og fyll den med tegninger. I tillegg til blyanten som verktøy, har vi både kunstinstruktør og hjelpemidler, som gjør at den uerfarne amatørtegner også får et resultat de er fornøyd med.

 

Medium: blyant

Språk: engelsk 

Instruktør: kunstner Hakkyung Son 

Målgruppe: voksne, unge og eldre barn 

 

Litt om kunstverket:

«Når jeg tegner, lager jeg ikke kun et bilde. Men jeg tenker at jeg lager en historie», sier Sverre Malling i programmet «Kunstnerliv» på NRK.

Higher Ground en serie på 12 bilder som sammen danner et større bilde, ei større historie. Malling sier selv at han jobber sakte og analogisk med et motiv om gangen for å kunne vie det sin fulle oppmerksomhet. Bildene, historiene hans er ofte detaljrike og tegnet med kull. De fleste av oss har tegnet som barn, men de fleste av oss stoppet på et tidspunkt. Malling var, ifølge seg selv, en av de som bare fortsatte å tegne.

Vi håper at du vil sette deg ned her i Skaperverkstedet, eller la deg inspirere hjemme, til å plukke opp blyanten og tegne din egen historie.

I perioden 11. november til 3. desember på Verdensteateret kan du se den nye dokumentaren "Moskus – fortelling om et bilde" om Sverre Malling og hans gigantisk tegning Norwegian Muskox (2016) som han brukte ett år på å fullføre. Verket har en kompleks og fascinerende tilblivelseshistorie, som strekker seg fra Mallings barneår i Skedsmokorset, et tettbebygd sted og knutepunkt i Lillestrøm, via rollen som rettstegner i 22. juli-saken, og til Dovrefjell. Moskusen er et tregt dyr og filmen er en hyllest til tregheten, som gir et behagelig og meditativt tempo til filmen.