Drop in: Fanzineverksted i Fápmu
Wednesday, 8. March 2023 - 13:3016:30
Den 8. mars, på selveste kvinnedagen, åpner Nordnorsk Kunstmuseums nye utstilling "28%".
I utstillingen finner du vårt nye kreative kunnskapsrom, Fápmu.
Vi inviterer deg inn i Fápmu for å lage fanziner med oss i forkant av den offisielle markeringen av kvinnedagen på Stortorget 17.00.
Drop inn fra klokken 13.30 til 16.30.
Kommer du klokken 13.00 får du også være med på omvisning i utstillingen.
 
Om Fápmu:
Kun 28% av kunstverkene i Nordnorsk Kunstmuseums samling er laget av kvinner. Utstillingen «28%» peker mot denne strukturelle skjevheten, og den gir oss muligheten til å lære mer om kunstnerne.
Bli med oss inn i Fápmu - et kreativt kunnskapsrom hvor du med dine perspektiver bidrar med å øke vår felles kunnskap. Delta i diskusjoner rundt bordet om kunst, feminisme, politikk og hverdagsliv, uavhengig av kjønn eller legning.
I Fápmu inviteres alle stemmer inn for å øke, skape og dele kunnskap, fordi kunnskap er makt. Ved økt innsikt kommer også selvtillit, kompetanse og styrke til å endre maktstrukturer.
Vi håper du vil bruke tiden din her til å lese bøker, tekster og fanziner, og at du vil dele din kunnskap ved å lage en fanzine om et tema du selv brenner for. Fanzinene vil være tilgjengelige gjennom hele utstillingsperioden.
Fápmu betyr kraft på nordsamisk. Tittelen retter oppmerksomheten mot at det ikke finnes verk av samiske kvinner (født før 1913) i samlingen. Dette reflekterer det mannsdominerte samfunnet i denne tidsepoken - en maktstruktur som ikke er akseptabel i vårt samfunn i dag.
Ønsker du å besøke Fápmu uten å betale for inngang? Be om en gratis Fápmu-billett.
Om fanziner:
Fanziner er et intuitivt, enkelt, kreativt medium, som lar deg skape en publikasjon om akkurat det du vil. Ofte trykkes fanziner på en standard kopimaskin. De har vært brukt til sosial og politisk aktivisme, og er utmerkede medium for å spre budskap innenfor store temaer som feminisme, antirasisme, miljøkamp, men er også verktøy for de små kampsakene.