– Kunst skaper dialog

Monday 15. March 2021

Museets nye kurator håper publikum mener mye om kunsten de opplever utover våren.

Vårens utstillinger er i anmarsj. Kurator Espen Johansen er spent på mottakelsene, og ikke minst om publikum tør å dele inntrykkene.

– Kunstformidling er ikke enveis-kommunikasjon der formidleren ramser opp fakta. Kunst skal skape dialog. Som kunstformidler har jeg lært masse av museumsgjester som hevder de ikke kan noe om kunst, forteller Espen.

Fra januar og frem til sommeren 2021 bekler han rollen som kurator for utstillingen med den franske maleren François-Auguste Biard.

Espen er bergenser, og utdannet både kurator og kunsthistoriker. Med seg til museet har han erfaringer fra en rekke større utstillinger i Bergen og egne kunstprosjekter. Han ser frem til møter med et variert og engasjert publikum.

– Jeg har vært kunstformidler i flere år, og synes det er enormt givende å ha samtaler med folk utenfor kunstfeltet om kunst. Jeg har også undervist kunststudenter i mange år og har hatt alltid forsøkt å ha tett kontakt med det skapende kunstfeltet. Jeg håper min varierte erfaring fra kunstfeltet kan bidra til flotte opplevelser på museet utover våren, avslutter kurator Espen Johansen.

Other news

We're back!

Monday 18. May 2020

Nordnorsk Kunstmuseum is closed

Thursday 12. March 2020

When Violin Met Gobelin – Vol II

Monday 28. January 2019

Admission fee at the museum

Thursday 06. December 2018