Et digitalt museum

Monday 01. July 2019
Nordnorsk Kunstmuseums forside i Digitalt Museum
Nordnorsk Kunstmuseums forside i Digitalt Museum

Det er med stor glede og ikke rent lite stolthet vi kan fortelle at Nordnorsk Kunstmuseum nå er å finne på Digitalt Museum! Her finner du samtlige (per 1. juni 2019) 2163 verk i vår samling, med informasjon om kunstner, årstall og andre fakta. 1887 verk (87%) har også bilde, og vi jobber med å få på plass gode nok bilder av alle sammen.

NNKM på Digitalt museum
Et lite utvalg av vår samling på Digitalt museum

Vi har prioritert å legge hele samlingen på nett av flere årsaker. Den viktigste er at Nordnorsk Kunstmuseums samling ikke er vår, den er alles. Digital tilgjengeliggjøring åpner opp museet for forskning, skoleelever, nysgjerrige, kunstinteresserte - rett og slett alle. Nå kan alle se hva vi har av kunst, og i forlengelsen av det, hva vi ikke har. Slik håper vi å demokratisere museet og kunne skape en god dialog om vår rolle i samfunnet.

Zoomnivå i vår Second Canvas app
Det utrolige zoomnivået i vår Second Canvas app

Dette er del 3 i Nordnorsk Kunstmuseums digitaliseringsprosjekt. Tidligere i 2019 har vi lagt deler av samlingen på Google Art and Culture og i april lanserte vi vår egen app med høyoppløselige bilder av 7 ikoniske verk fra samlingen.

Other news

We're back!

Monday 18. May 2020

Nordnorsk Kunstmuseum is closed

Thursday 12. March 2020

When Violin Met Gobelin – Vol II

Monday 28. January 2019

Admission fee at the museum

Thursday 06. December 2018

Meet the new guys!

Tuesday 04. December 2018