Et digitalt museum

Monday 01. July 2019
Nordnorsk Kunstmuseums forside i Digitalt Museum
Nordnorsk Kunstmuseums forside i Digitalt Museum

Det er med stor glede og ikke rent lite stolthet vi kan fortelle at Nordnorsk Kunstmuseum nå er å finne på Digitalt Museum! Her finner du samtlige (per 1. juni 2019) 2163 verk i vår samling, med informasjon om kunstner, årstall og andre fakta. 1887 verk (87%) har også bilde, og vi jobber med å få på plass gode nok bilder av alle sammen.

NNKM på Digitalt museum
Et lite utvalg av vår samling på Digitalt museum

Vi har prioritert å legge hele samlingen på nett av flere årsaker. Den viktigste er at Nordnorsk Kunstmuseums samling ikke er vår, den er alles. Digital tilgjengeliggjøring åpner opp museet for forskning, skoleelever, nysgjerrige, kunstinteresserte - rett og slett alle. Nå kan alle se hva vi har av kunst, og i forlengelsen av det, hva vi ikke har. Slik håper vi å demokratisere museet og kunne skape en god dialog om vår rolle i samfunnet.

Zoomnivå i vår Second Canvas app
Det utrolige zoomnivået i vår Second Canvas app

Dette er del 3 i Nordnorsk Kunstmuseums digitaliseringsprosjekt. Tidligere i 2019 har vi lagt deler av samlingen på Google Art and Culture og i april lanserte vi vår egen app med høyoppløselige bilder av 7 ikoniske verk fra samlingen.

Other news

Summer at the museum

Tuesday 28. June 2022

Opening hours at Easter

Friday 08. April 2022

Meet our intern, Sondre

Tuesday 05. April 2022

Jan Groth in memory

Friday 04. March 2022